Przepisy

Ryba z papryką i ogórkami

< powrót

 

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z mintaja
  • słoik papryki marynowanej Tenczynek
  • słoik ogórków konserwowych Tenczynek
  • 4 cebule
  •  

    Sos:

  • 2 szkl wody
  • ½ szkl oleju                                            
  • 1 mały koncentrat
  • 3 łyżki ketchupu                         
  • 3 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • sól
  • Przygotowanie:

    1. Smażymy rybę, a następnie odkładamy do ostudzenia.
    2. Składniki sosu mieszamy, wrzucamy
      do garnka i gotujemy.
    3. Paprykę i ogórki kroimy w paski, cebulę w kostkę.
    4. Układamy warstwami: ryba-papryka-ogórki-cebula.
    5. Całość polewamy  sosem.
    drukuj wyślij